Pripovjedači bez granica

Pripovjedači bez granica

Pripovijedanje priča potrebitima, u konfliktnim sredinama, kao pomoć poboljšanju situacije, za utjehu, za oporavak i za ohrabrenje. Pripovijedanje priča kao ispunjujuća i iscjeljujuća umjetnost u Europi i u čitavom svijetu. U srcu inicijative je pričanje bajki i priča ljudima u krajnjoj nuždi. Metode i priče omogućavaju ljudima, koji djeluju kao mentori, da ih prenesu drugima: ljudima koji žive i rade s djecom i odraslima u problematičnim sredinama i u teškim uvjetima. Iscjeljujuće priče iz cijelog svijeta biti će sakupljane, prevođene i tiskane. Pripovijedanjem i izdavanjem tradicionalnih i modernih priča, iz domovine izbjeglih ljudi, ove će priče postati dostupne, sprječavajući tako izbjeglima osjećaj otuđenja i kulturološkog uništenja. Povrh svega, moguće je, u tradicionalnoj baštini, uvidjeti srodne osnove između različitih kultura.

Profesionalni pripovjedači iz cijelog svijeta povezali su se u mrežu za pričanje bajki i priča u situacijama u kojima su najviše potrebne. Pronalaze nadarene ljude i uvježbavaju ih. Pronalaze sponzore koji su u stanju prepoznati potrebe ovog projekta.

Do sada su pripovjedači, pomažući i iscjeljujući svojim umijećem, djelovali u osami , razasuti širom svijeta. Ujedinjavanje i usklađivanje ciljanog odašiljanja pripovjedača, glavni je rad Pripovjedača bez granica.

Oni su uključeni

Micaela Sauber je profesionalna pripovjedačica s iskustvom u ratnim područjima. Kako svojim raznovrsnim predstavama u zemljama njemačkog govornog područja, tako i opsežnim pripovijedanjem iscjeljujućih priča u Bosni, Libanonu i pojasu Gaze. Povezana je s međunarodnim pripovjedačima i kolegama koji imaju udjela u sličnom radu. Trenutno, u suradnji s Goethe institutom u Ramali (Ramallah) radi na knjizi iscjeljujućih bajki iz Palestine i širom svijeta.

Sljedeći pripovjedači su također obećali svoju potporu: Odile Nehri-Kaiser, Stuttgart/Lyon; Alexander Kostinski, rođen u Kijevu, živi u Minhenu; Jasna Held, Dubrovnik/Hrvatska; Martin Ellrodt, Njemačka. Svi su pripovjedači dobrodošli!

Naši jezici su: njemački, francuski, hrvatski (uključuje se razumijevanje i bosanskog i srpskog govornog područja), španjolski, grčki, švedski.

Budućnost

Pripovjedači bez granica nude sadržaj sa širokim mogućnostima razvoja, i obraćaju se privatnim donatorima i zakladama. Pojedini projekt će biti predstavljen na zahtjev. U osnovi, molimo podršku u obliku donacije. Donacije se odbijaju od poreza. Bit će nam zadovoljstvo informirati vas o našim sljedećim planovima.

Nazovite ili pišite: vaši su prijedlozi dobrodošli.

Dobrotvorna zaklada Foerderverein Märchen e.V. (Prijatelji bajke) je odgovorna za inicijativu.

Telephone +49 40 410 47 13
Mobil +49 171 850 68 63
E-Mail mail@micaela-sauber.de
Registered: Lübeck Registernumer: VR 2628 FL
StNr. 2229873688
Bank: Sparkasse Ostholstein, BLZ 213 522 40, Konto 76013457, BIC- bzw. SWIFT-Code NOLADE 21 HOL, IBAN-Nr. DE 90 2135 2240 0076 013457